Pretraži FILMSKI BLOG

Google pretraga

Custom Search

20 veljače 2010

Annie Hall (1977)


SAD, 1977, drama

Režija: Woody Allen,

Uloge: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts I, Carol Kane, Shelley Duvall

Prvobitno zamišljen kao priča o ubistvu sa podmotivom ljubavnog odnosa između komičara Alvy Singera i Annie Hall, ovaj film je prerastao u vrhunsku romantičnu komediju koja prati uspon i pad moderne ljubavne veze nervoznog komičara i djevojke koja usprkos života u  New Yorku ne pronalazi sebe. 

Singer analizira svoje djetinjstvo i propale brakove a Annie Hall odlučuje da počne sa posjetima psihoterapeutu. Uz to, njihovim razgovorima dominiraju intelektualne teme poput filozofije a kao kontrast gledalac u jednoj sceni ima priliku čitati titlove šta zapravo njih dvoje misle dok razgovaraju jedno s drugim. 

Nakon što Annie Hall nakratko odlazi u inozemstvo sa svojim radnim kolegom, otkriva da treba napraviti rez u svom životu i po savjetu svog psihoterapeuta posvetiti se više vlastitim potrebama. Tu je otprilike i kraj veze između Singera i Annie Hall i početak njegovog pokušaja da je vrati. 

Film je u utrci za Oskara 1977 godine pobijedio «Zvjezdane ratove», Woody Allen nagrađen za scenarij i režiju a Diane Keaton za ulogu Annie Hall, koja u Dianinoj interpretacija prolazi put od zbunjene do samosvjesne djevojke.


Ocjeni film:

Nema komentara: